Verbouwen herenhuis Rotterdam

Dit ruime en statige herenhuis is gelegen in de wijk Kralingen in Rotterdam.

In eerste instantie verzocht de opdrachtgever mee te gaan tijdens een rondgang voor de aankoop van het pand om de bouwkundige staat van de woning te beoordelen en  een globale richtprijs op te geven voor het verbouwen van het pand. De hierna volgende contacten gecombineerd met goede referenties hebben geresulteerd in de opdracht tot het maken van een goede richtprijs.
Naar aanleiding hiervan, is mede gezien de gewenste snelle start opdracht gegeven tot het ontwikkelen van het definitieve plannen, gecombineerd met het uitvoeren van de werkzaamheden.
Door BDS Bouw werd sturing gegeven aan het totale bouwproces en de opdrachtgever had de vrijheid om een aantal onderdelen uit de begroting te halen en uit te besteden aan derden. Door het wederzijdse vertrouwen waarin dit proces gezamenlijk werd aangepakt bleef het financiële risico voor BDS Bouw op deze wijze beperkt en hield de opdrachtgever gericht de vinger “aan de pols”.
De uiteindelijke uitvoering behelsde de totale renovatie van het pand.

Door BDS Bouw zijn de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • het complete inpandige sloopwerk;
  • maken van een dakopbouw op de 2e verdieping van de woning;
  • aanbrengen van binnenwanden en plafonds;
  • badkamers en toiletten;
  • compleet nieuwe loodgieter-, c.v. installatie en mechanische ventilatie installaties;
  • vloerafwerking en parket;
  • binnen aftimmering;
  • herstel buitenkozijnen en voegwerk.

Door het werken op 2 sporen, ontwikkelen bouwplan/financieel en de gelijktijdige uitvoering heeft de oplevering van de werkzaamheden, reeds 16 weken na de sleuteloverdracht plaats kunnen vinden.

De kwaliteit van de werkzaamheden is geborgd door  goed gekwalificeerd personeel van BDS Bouw, de inzet van deskundige vakbekwame onderaannemers waarmee nauw samengewerkt is. Vanaf de opdrachtgeverzijde is dit proces niet alleen  nauwlettend gevolgd, maar zijn de specifieke wensen om de woning in de stijl van begin 1900 terug te brengen vertaald naar de huidige moderne woonwensen van nu.

Het resultaat is een geheel gerenoveerde herenhuis in met alle elementen van de bouwstijl van de begin 1900 met de moderne wensen van de 21e eeuw, waarin niet alleen gewoond, maar ook zo nodig gewerkt en op niveau bezoekers ontvangen kunnen worden.

De voorgevel in de steiger.

Het maken van de dakopbouw.

De voorgevel na gereed komen.

De doucheruimte en slaapkamer gereed.

Een van de slaapkamers in de nieuwe dakopbouw gereed.